Symptomen blinde darm ontsteking

Bent u op zoek naar de symptomen blinde darm ontsteking? Want waar kun je nu precies een blindedarmontsteking aan herkennen? Het begint vaak met een pijn in de navelstreek, waarna de pijn wegzakt naar de rechter onderbuik. In de meeste gevallen is een operatieve ingreep de beste behandeling bij een blindedarmontsteking. Maar wat zijn nu de blinde darm ontsteking symptomen?

De blinde darm ontsteking symptomen

In de meeste gevallen ontstaat een blindedarmontsteking over het algemeen zeer plotseling, maar de klachten beginnen vaak weer geleidelijk.  De symptomen blinde darm ontsteking beginnen vaak met een vage pijn midden in de buik en dan vaak ter hoogte van de navel. Dan verplaatst de pijn zich vaak langzaamaan naar de rechter onderbuik in de komende 24 uur. De blind darm symptomen kunnen dan bijvoorbeeld buikpijn zijn die gepaard zijn met braken en misselijkheid, koorts en gebrek aan eetlust.

Andere symptomen blind darm ontsteking kunnen zijn het aanraken en loslaten van de buik kan flink pijn doen en daarbij kunnen lachen en hoesten ook pijnlijk zijn. Er zijn ook gevallen dat mensen last hebben van diarree, constipatie maar andere kunnen ook geen veranderingen in hun stoelgang hebben.

Deblinde darm ontsteking symptomen ontwikkelen zich in de meeste gevallen binnen 4 tot 48 uur. Echter zijn de vroege symptomen vaak moeilijk te scheiden met andere aandoening zoals bijvoorbeeld een maag-darminfectie.

Bij kinderen en ouderen zul je vaker minder blinde darm symptomen vinden en hierdoor is de diagnose vaak ook minder duidelijk te stellen en treden er dan ook vaak complicaties op. Zo voelen vaak kinderen jonger dan twee jaar, oudere mensen en zwangere vrouwen geen pijn in de rechterkant van hun buik.

Diagnose en behandeling symptomen blinde darm ontsteking

Op grond van het verhaal van de patiënt en aan de hand van symptomen blinde darm zal er vrij eenvoudig de diagnose acute blindedarmontsteking stelen. Maar in sommige gevallen kan het soms wat minder duidelijk zijn en moeten eerst andere mogelijke oorzaken en klachten uitgesloten worden. Dan zal er in dit geval een lichamelijk onderzoek plaatsvinden en in de meeste gevallen zal er ook bloed en urine in het laboratorium onderzocht worden.