Blinde darm ontsteking

Een blinde darm ontsteking komt relatief vaak voor bij mensen. Met name jonge mensen krijgen te maken met een ontsteking van de blindedarm. Voor artsen is het soms moeilijk om een juiste diagnose te stellen aangezien de exacte klachten per persoon kunnen verschillen. Bij de duidelijke gevallen gaat het om pijn die begint onder het borstbeen dat schuin naar beneden naar de rechterzijde van het lichaam trekt. Deze symptomen van blinde darm ontsteking zijn vaak duidelijk genoeg voor een juiste diagnose. Bij dergelijke pijnklachten die snel op komen zetten spreken we van een acute blinde darm ontsteking. Andere symptomen bij een blinde darm ontsteking zijn misselijkheid en diarree. Na een aantal dagen kan het flink pijn doen om op de plek te drukken waar de blindedarm onder zit. Als u het vermoeden heeft dat u te maken heeft met een blindedarmontsteking dient u zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan. Een niet behandelde blinde darm ontsteking kan namelijk tot ernstige complicaties leiden. Denk hierbij aan een levensgevaarlijke buikvliesontsteking. Soms is het voor een arts moeilijker om de juiste diagnose te stellen. De blinde darm ontsteking kenmerken als misselijkheid en diarree kunnen ontbreken en soms is er sprake van andere symptomen. Zowel bij een duidelijke diagnose voor blinde darm ontsteking als bij twijfel zal een arts altijd overgaan op een operatie van de blinde darm.

Wilt u van uw blinde darm ontsteking af?

Volg het 'Ontstekingsvrij Plan' en ga aan de slag met een hypoallergeen dieet. Een hypoallergeen dieet brengt allergische reacties zoals een blinde darm ontsteking af.

  • Ruim 10.000 mensen gingen u voor
  • Tijdelijke korting van €48,- via Blindedarm.org
  • Ga binnen een paar min. aan de slag met uw blinde darm ontsteking
Ontdek het Ontstekingsvrij Plan ❯

Behandeling blinde darm ontsteking

De naam blindedarmontsteking is eigenlijk de verkeerde naam. De blinde darm is vaak nog kerngezond. De ontsteking zit hem in het wormvormig aanhangsel dat onderaan de blindedarm hangt. Dit wordt de appendix genoemd. Bij een blinde darm ontsteking gaat het om een bacteriële ontsteking van de appendix. Bij een operatie zal de appendix verwijderd worden. Dit kan door zowel een kleine incisie rechts in de onderbuik, maar ook met een kijkoperatie. Een kijkoperatie is minder belastend voor het lichaam aangezien de littekens van de operatie veelal kleiner zijn. Herstellen van de blinde darm operatie zal via een kijkoperatie vaak sneller gaan. Meer informatie over een operatie van de blinde darm kunt u lezen in het artikel Operatie blinde darm.