Ontsteking darmen symptomen

Op zoek naar de ontsteking darmen symptomen? Dan ben je op de juiste pagina, want hier vind je alles over de ontsteking in de darmen symptomen. Het hebben van een darmontsteking kan als zeer vervelend ervaren worden en de ernst daarvan varieert van persoon tot persoon het verloop is grillig. De ontsteking in buik symptomen zijn vaak niet te voorspelen, want de één heeft voortdurend hevige klachten, terwijl de andere er slechts af en toe last van heeft.

Vooral bij een chronische darmontstekingen hebben de ontsteking in darm symptomen goede en slechte periodes waarbij de klachten elkaar afwisselen. Zo kun je jarenlang geen last hebben van ontsteking in darm symptomen of maag darm ontsteking symptomen, maar plotseling kan het in één keer komen wanneer je het niet verwacht.

Wat houden de ontsteking in de darmen symptomen precies in?

Bij een chronische darmontsteking verwijst namelijk naar een ziekte voor een langere tijd en in de meeste gevallen levenslang. De klachten worden veroorzaakt waarbij een deel van de darm eigenlijk chronisch ontstoken is en het wordt dan ook wel inflammatoire darmziekte genoemd.

De klachten van ontsteking darm symptomen kunnen dan ook per persoon variëren. Zo kan de een erg last hebben van ontsteking in buik symptomen, terwijl de ander vrijwel geen hinder heeft van ontsteking in darm symptomen.

De ontsteking in darm symptomen

Hieronder hebben we alle maag darm ontsteking symptomen op een rij gezet. Let op, niet iedereen heeft last van deze ontsteking in buik symptomen en sommige hebben last van één van de ontsteking darmen symptomen, terwijl anderen last hebben van meerdere.

  • diarree, vaak gepaard met bloed en slijm;
  • bij zwaardere aanvallen kun je ook bloed en slijm uitscheiden zonder ontlasting;
  • bloedarmoede;
  • buikpijn met soms hevige buikkrampen en een opgezette buik;
  • moeite met het ophouden van de ontlasting;
  • koorts;
  • verlies van eetlust / gewichtsverlies;
  • algeheel gevoel van malaise en vermoeidheid.