Onrustige darmen en winderigheid

Heb je last van onrustige darmen en winderigheid? Je hoort vaak mensen klagen over rommelende darmen en winderigheid na het weten of wanneer je zwanger bent. De rommelende darmen winderigheid kunnen daarnaast ook nog eens voor een opgeblazen gevoel of een opgezette buik zorgen. Je hebt vaak het gevoel dat je continue naar het toilet moet gaan, maar in praktijk is dat niet zo.

Zo hoor je de winderige darmen vaak, maar ze kunnen ook door anderen gehoord worden. Het geluid van een borrelende maag of darmen is vaak aanleiding om jezelf te verontschuldigen en het wordt ook geassocieerd met het hebben van hoger, maar niets is minder waar. Het hebben van rommelende darmen heeft niets met eetlust te maken.

Rommelende darmen en winderigheid na het eten

In praktijk komen rommelende darmen winderigheid na het eten van een maaltijd vaak voor. Zo worden je darmen onrustig en beginnen ze te borrelen.  In sommige gevallen hebben mensen dagelijks last van onrustige winderige darmen en kan het ook erg vervelend aanvoelen.

Het hebben van onrustige darmen en winderigheid kan een schaamtegevoel veroorzaken en door het geluid wat door ieder goed te horen is, kun je er ook op aangesproken worden. Maar het is goed om te weten dat rommelende darmen en winderigheid door het hebben van lucht in de darmen. Daarbij kan het ook goed voorkomen dat winderigheid darmen vaker voorkomt en voor verlichting kan zorgen.

Waardoor ontstaan rommelende darmen winderigheid?

De rommelende darmen winderigheid kunnen door diverse oorzaken ontstaan en hieronder staan er een paar:

  • Teveel lucht in darmen
  • Onregelmatig eten
  • Te snel een maaltijd nuttigen

Als je rustig eet kun je het probleem van onrustige darmen oplossen en zal het ook minder vaak voorkomen.