Dunne darm klachten

Heb je last van dunne darm klachten? Dan moet je weten dat één op de vijf mensen dunne darm klachten en dunne darm aandoeningen heeft. De klachten dunne darm of aandoeningen dunne darm ontstaan vaak door het eten van verkeerd voedsel. Dit kan bijvoorbeeld een onschuldige buikgriep tot het hebben van spastische darmen. Veel voorkomende dunne darm klachten symptomen zijn het moeite hebben met je ontlasting of juist te waterige ontlasting zoals diarree.

Wanneer je continu last hebt van dunne darm klachten, dan kan dit ook wel het prikkelbare darmsyndroom genoemd worden. De klachten dunnen darm ontstaan vaak doordat je leven druk, stressvol en vol met spanning zit. Ook het hebben van een slecht voedingsschema of teveel gekruid en vet eten kan ervoor zorgen dat je dunne darm klachten symptomen hebt.

Hoe kan klachten dunne darm voorkomen?

Er zijn een aantal manieren om dunne darm klachten te voorkomen. Het is bijvoorbeeld verstandig om geen eten of drinken waarvan je weet dat je last kan krijgen van je darmen. Voeding is erg belangrijk in ons dagelijks leven en zorg daarom dat je hier voldoende vitaminen van binnen krijgt. Wanneer je gezond voedsel eet kan dit de darmklachten aanzienlijk doen verminderen.

Begin daarom eerst met het kijken naar waar je gezonder kunt leven. Zo zit er in fastfood veel ongezonde ingredienten verwerkt waar je darmen last van kunnen krijgen en wat op de lange duur ook dunne darm klachten kan veroorzaken. Een andere manier om van je klachten dunne darm af te komen is door een klysma te laten doen.